КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Січень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 15:39

    Головна » 2017 » Січень » 18 » Різдвяні зустрічі ветеранів
    20:35
    Різдвяні зустрічі ветеранів

      17 січня 2017 року в актовій залі Сквирського районного центру дитячої та юнацької творчості відбулись «Різдвяні зустрічі» для педагогів-пенсіонерів, проведення яких вже стало доброю традицією. 

     Вже стало доброю традицією у період  світлих новорічно-різдвяних свят, які    несуть  мир, злагоду, радість , душевний спокій та сімейний затишок, проводити зустрічі вчителів-ветеранів  праці. Не став винятком і цей рік.  «Різдвяні  зустрічі»  покликали до актової зали районного центру дитячої та юнацької творчості багатьох   ветеранів - педагогів освітянської галузі  району.

    Хай ангел  торкнеться Вас ніжно крилом,

    Зігріє Вам серце різдвяним теплом,

    Хай радість, кохання наповнять  Ваш дім,

    Оселяться щастя та спокій у нім –

    цими словами привітала присутніх ведуча заходу доцент, кандидат  педагогічних наук,  заслужений  учитель України, член СЖУ К.В. Плівачук, закликавши всіх  бути оптимістами, відчувати підтримку один одного та любов в родинному колі.

    Багато теплих слів сказав своїм колегам  голова районної організації профспілки працівників освіти О.А. Нагула, висловив щиру вдячність ветеранам за те, що все життя  вони залишаються  вірними своїй професії  педагога, освітянина,   і сьогодні є взірцем молодому поколінню для наслідування і побажав всім  найбільшого багатства, якого не можна купити, –це  здоров’я, довголіття, миру на нашій землі, достатку, родинного тепла та затишку.

    А далі зі сцени полинула пісня-щедрівка, якою віншував усіх фольклорний ансамбль «Лілея»  Сквирського РЦДЮТ(керівник Л.Л. Корзун) .

    Рядки поезії «Ваші роки – ваше багатство» із нової (четвертої) збірки «Мій  вогник  світить у тумані», яка вийшла в перші дні 2017 року («як подарунок під ялинку»), прочитала поетеса, член СЖУ,  почесний голова районного літоб’єднання «Сузір’я» Л.М. Левчук.

    «Нова радість стала, яка не бувала…» – це вже Н.В. Кутя та  Г.М. Бондаренко педагоги-ветерани міської  ЗОШ№2 запросили всіх до щедрівки, яку дружно підхопив зал.

    Людиною активної життєвої позиції завжди був і залишається  колишній директор  ЗОШ№5 П.М. Бондаренко, який   у своєму  виступі пригадав найкращі традиції педагогічних колективів району, побажав колегам співпраці, активніше передавати свій вчительський та життєвий досвід   молодому поколінню вчителів. З високим пафосом він прочитав свій улюблений вірш Т. Г. Шевченка «Заповіт» німецькою мовою (переклад Івана Франка).

    Начальник  відділу освіти РДА О.В. Заболотний відзначив, що іноді молодим педагогам дійсно не вистачає підтримки вчителів-ветеранів, їхніх мудрих порад, а також розповів про ті новації, які з’явилися в освіті, зокрема,  згадав про сучасні цифрові лабораторії , що працюють в ліцеї та Шамраївському НВК І-ІІІ ступенів, які дають можливість на високому рівні  проводити лабораторні дослідження, виконувати практичні завдання.

    Піснею розпочав своє вітання голова районної ради В.В. Гриша, який разом із головою РДА В.В. Галюком та секретарем міської ради В.О. Бондар, як і годиться добрим гостям, завітав на свято із щедрими різдвяними  гостинцями.

    Голова РДА В.В. Галюк у своєму виступі зазначив, що наша Україна не була б такою міцною, коли б не мала фундаменту, який заклали вчителі-ветерани праці. Це завдяки їм ми сьогодні маємо славних синів і дочок, які мужньо стоять на захисті  Вітчизни.

    Секретар  міської ради В.О. Бондар  побажала присутнім благополуччя та достатку,  гідної пенсії, яку  мають  їхні колеги за кордоном, а ще оптимізму, віри в  краще майбутнє. Цю думку продовжив М.І. Базяк із Шамраївки, який заспівав усім колядку « На Різдво Христове», закликав всіх до єдності та згуртованості, громадянської активності.

    Велику цікаву  концертну програму  підготував для педагогів дипломант Всеукраїнського  фестивалю патріотичної пісні «Червона калина» народний фольклорний колектив РБК «Надія» (кер. П.І. Гончаренко), в репертуарі якого були і старовинні ліричні, і  сучасні патріотичні пісні. Неперевершеними також були виступи і дуету, і тріо зі складу цього ансамблю,  тонкий веселий гумор звучав у виконанні Г.В. Щербатюка.

    Від колективу редакції газети «Вісник Сквирщини» і, зокрема його головного редактора К.Ф. Бондарчук,  найкращі привітання зі святами передала Л.В. Процюк-Щербатюк.

    Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять тих колег, які відійшли за межу вічності, а також  земляків - воїнів АТО, які загинули на Сході України.
    «Щоб щастя зустрічали на кожному кроці, а на столі мали хліб запашний», – побажала вчителям-ветеранам учитель,  бібліотекар  Рогізнянської шкільної бібліотеки В.В. Ткачук. До  найщиріших різдвяних побажань приєднався  член СЖУ, публіцист , художник-аматор  М.Б. Підборочинський.

    На завершення ведуча подякувала  всім  учасникам  та організаторам свята: голові районної  ради  ветеранів педагогічної праці  Н.К. Шрамко,   районній організації галузевої профспілки, відділу освіти і, звичайно, меценатам та спосорам -  ТОВ « Сквирський комбінат хлібопродуктів» (директор В.О. Дорошенко), агрофірмі «Росава» (В.І. Янчук), Фірмі «Грона» ( І.А. Тарасенко), які  приготували учасникам зустрічі  різдвяні подарунки.

    Людмила Веснянка.

    Фото Лариси Гітченко

     

    Переглядів: 476 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz