КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Березень 2017  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 06:46

    Головна » 2017 » Березень » 14 » Семінар-навчання з питань застосування нового розміру мінімальної заробітної плати
    00:24
    Семінар-навчання з питань застосування нового розміру мінімальної заробітної плати

            10 березня 2017 року в залі РДА відбувся  семінар-навчання «Застосування нового розміру мінімальної заробітної плати та інші питання оплатиі», який відкрив голова районної державної адміністрації  В.В. Галюк,   за участю головного державного інспектора ГУ Держпраці в Київській області Бортяного Б.П., начальника віділу платежів до пенсійної с працистеми управління Пенсійного фонду в Сквирському районі Статкевич Н.П., начальника відділу  ведення електронних реєстрів, підтримки, адміністрування і захисту інформаційно-аналітичних систем управління Пенсійного фонду в Сквирському районі Мялук В.О., ГДІ сектору податків і зборів з фізичних осіб Сквирського відділення Білоцерківської ОДПІ Маковійчук М.М., начальника управління соціального захисту населення Рогози Н.А., начальника відділу з питань праці управління соціального захисту населення Кучер І.Д., голови координаційної ради профспілок Сквирського району Нагули О.А. Уроботі  семінару взяли  також участь бухгалтери, голови профспілкових комітетів підприємств, установ та організацій району.  

    Головним  державним інспектором Бортяним Б.П.  було висвітлено питання мінімальної заробітної плати, поняття доплати до мінімальної заробітної плати, а також того, які суми заробітної плати включаються та які не включають для розрахунку доплати до міеімальної заробітної плати, інші питання трудового законодавства, надано відповіді на запитання, які виникли у суб’єктів господарювання. Розповів  головний державний інспектор праці  розповів і про підстави та порядок проведення планових та позапланових перевірок суб’єктів господарювання, коментуючи зміни до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» щодо лібералізації системи державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, а також про штрафні санкції, які передбачені за недопущення до перевірки, недотримання мінімільних державних гарантій в оплаті праці та неналежне оформлення працівника на роботі. 

    Учасники семінару отримали також чітке роз’яснення про те, що доплати  за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я,  (використання дезінфікуючих засобів),  за роботу в нічний та надурочний час, надбавки за роз’їзний характер роботи, премії до святкових і ювілейних дат не включаються до мінімальної заробітної плати, а виплачуються понад 3200 грн.

    Спеціалісти управління пенсійного фонду  в Сквирському районі звернули увагу  присутністніх на правильність нарахування та сплати єдиного соціального внеску, нагадали  також про веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, який дає можливість громаданям контролювати дані щодо заробітної плати, яку офіційно нараховує роботодавець та чи зараховується страховий стаж  працюючого в повному обсязі.

    На семінарі також роглядалось питання колективно - договірного регулювання оплати праці. Прикінцевими та перехідними положеннями Закону України від 06.12.2016 №1774-VІІІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» установлено, що мінімальна заробітна плата після набрання чинності цим Законом не застосовується як розрахункова величина для визначення посадових окладів та заробітної плати працівників у колективних договорах, а також не застосовується як розрахункова величина в угодах усіх рівнів.Відповідно до п. 5 Розділу ІІ «Прикінцеві та перехідні положення» Закону, який набрав чинності з 01 січня  2017 року  необхідно сторонам, які уклали колективні договори і угоди, у тримісячний строк привести їх норми у відповідність із цим Законом.

    На семінар – навчанні присутніми   було задано ряд питань, на які фахівці відповідних служб надали роз’яснення.

    Управління соціального захисту населення райдержадміністрації.

    Переглядів: 492 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz