КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Вересень 2011  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Вітаю Вас, Гість · RSS 29.04.2024, 01:32

    Головна » 2011 » Вересень » 17 » Методичний семінар освітян Сквирщини у Карпатах.
    14:14
    Методичний семінар освітян Сквирщини у Карпатах.



     

    У світі є багато чарівних куточків і один з них – Карпати, перлина у скарбниці природи. Тут гордо піднесена найвища гора в Україні –Говерла. А біля підніжжя починається річка Прут, котра вбирає на своєму шляху чисті гірські потоки. Саме тут 12-16 липня 2011 року побувала делегація керівників навчальних закладів та профспілкового активу Сквирщини з метою обміну досвідом роботи. Члени делегації на чолі з начальником відділу освіти Сквирської РДА О.В. Заболотним та головою районної ради профспілки освітян О.А. Нагулою зустрілися зі своїми колегами – членами Івано-Франківської обласної організації профспілки працівників освіти і науки. У роботі семінару взяли участь начальник відділу освіти Косівської РДА В.Я. Козьменчук, який поділився здобутками та проблемами освітної галузі району, начальник відділу культури та туризму Івано-Франківської міської ради В. В. Устинський, голови районних організацій профспілки . Захід проводився на тему: «Соціальне партнерство як передумова розвитку державно-громадського управління навчальним закладом та забезпечення соціального захисту учасників навчально-виховного процесу».

    Освітяни ознайомилися з роботою загальноосвітніх навчальних закладів області: Поляницької ЗОШ І-ІІ ступенів Яремчанської міської ради, Соколівської ЗОШ І-ІІ ступенів та Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Косівської районної ради, Української гімназії №1 м. Івано- Франківська. Відбулася також конструктивна розмова та обмін досвідом з питань, що хвилюють кожного члена профспілки, із головами Косівської районної, Яремчанської та Івано-Франківської міської організацій профспілки. Поєднуючи корисне і цікаве, учасники спільного семінару відвідали у м. Вижниці музей-садибу Назарія Яремчука, зустрілися та тепло поспілкувалися з його сестрою Катериною, у с. Криворівні – літературно-меморіальний музей імені І. Франка. Саме тут написав М. Коцюбинський повість «Тіні забутих предків». Як не згадати унікальний приватний музей народних інструментів Романа Кумлика у Верховині , особливою гордістю якого є колекція музичних інструментів, почути їх чарівне неповторне звучання, пісні та жарти у виконанні господаря цього музею. Незабутнє враження справила й екскурсія до м. Коломиї – центру Гуцульщини. Тут відвідали музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського, музей «Писанка», що є унікальною у світі своєрідною культурною спорудою, збудованою у формі яйця для збереження і експонування творів писанкового розпису. Також були організовані екскурсії до Косівського музею визвольної боротьби Гуцульщини, гірськолижного комплексу «Буковель», музею Степана Бандери, історичних місць та храмів Івано-Франківська, Яремчи, мали також нагоду піднятися в Карпати маршрутом «Стежками Довбуша». Гостинно приймав членів делегації сучасний туристичний комплекс «Вуйко», що розмістився високо в горах, у самому серці українських Карпат м. Яремче.

    Як і кожна мандрівка буває обмежена в часі, так і наша, бо вклалася всього в кілька літніх днів. Краса гірських краєвидів, чисте, наповнене ароматом карпатських духмяних трав та свіжістю повітря, стрункі красуні-смереки , тепле та дружнє спілкування з колегами назавжди залишаться в серці кожного учасника семінару. Проведення семінару стало можливим завдяки тісній багаторічній співпраці Київської та Івано-Франківської обласних організацій профспілки освітян, особистій підтримці та допомозі заступника голови обласної організації профспілки Івано-Франківщини Король З.Я., теплому та дружньому прийому Косівської (голова Бович С.О.), Коломийської ( голова Бакай О.В.) та Верховинської ( голова Капелюх І.А.) районних , Яремчанської ( голова Федюк Д.М.) та Івано-Франківської ( Гривнак А.Я.) міських організацій профспілки, відділу туризму Івано-Франківської міської ради ( начальник Устинський В.В.).

    Учасники семінару висловили щиру вдячність господарям та готовність продовжити у подальшому плідну співпрацю з освітянами Прикарпаття і запросили колег відвідати благодатну і щедру Сквирщину.

                                                                             Тетяна Максимець, методист РМК відділу освіти, член районної ради профспілки




                                                                

    Переглядів: 751 | Додав: Адмін | Рейтинг: 5.0/3
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz