КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 15:22

    Головна » 2012 » Квітень » 24 » Ця інформація цікава і корисна для вашого здоров"я !!!
    13:05
    Ця інформація цікава і корисна для вашого здоров"я !!!



                 Морозиво – це не лише улюблений літній «кондиціонер», а й молочний продукт, що має понад 100 корисних речовин. У ньому містяться білки, жири, вуглеводи, цілий набір вітамінів (А, В1, В2, В12, С, Д, Е, Р).

    Цікаво, що кількість вітамінів С збільшується при додаванні  фруктового наповнювача.
               Проте, водночас існує ризик купити не лише не смачний продукт, а й не якісний. Для того, щоб уникнути подібного пропонуємо кілька порад, аби прохолода була справжньою і свіжою.
           
     Перше, на що варто звернути увагу, – на ДСТУ.

     Якщо ж берете морозиво і там написано ДСТУ 4735 – це означає, що частина молочних жирів там замінена рослинними жирами.
    Якщо ж бажаєте скуштувати морозиво виключно з молочної сировини, то ви повинні на маркуванні шукати ДСТУ 4733, – наголошують лікарі.

    Загалом в Україні діють три національні стандарти на морозиво:
    ДСТУ 4733 – означає, що продукт виготовлений із молочних жирів. Ніяких рослинних жирів там не може бути;
    ДСТУ 4734 – морозиво плодово-ягідне, ароматичне, щербет, лід;
    ДСТУ 4735 – із немолочних жирів: кокосових чи інших рослинних.
           Тому уважно продивіться те, що, зазвичай, написано дрібно, але так важливо знати.

            Нещодавно учені встановили, що компоненти, які входять до складу морозива, сприяють виробленню в організмі серотоніну – речовини, яка відповідає за хороший настрій і бореться зі стресами.
              Тож у літню спеку ласуйте на здоров’я, охолоджуйтеся зі смаком та гарним настроєм!
    Спецкор СПА
    (за матеріалами Інтернет-видань)
    Переглядів: 788 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/2
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz