КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Квітень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30

    Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 15:39

    Головна » 2012 » Квітень » 10 » Позиції соцільних партнерів узгоджено
    20:11
    Позиції соцільних партнерів узгоджено

    4 березня 2012 року в актовій залі  Сквирського РЦДЮТ відбулося розширене  засідання колегії відділу освіти та районної ради Профспілки працівників освіти. У роботі засідання взяли участь заступник голови Сквирської районної ради Білецький О.В., перший заступник голови міської ради Горбалінський В.М., начальник служби в справах дітей Сквирської РДА Поліщук С.В., директори загальноосвітніх навчальних закладів, завідуючі дошкільними навчальними закладами та голови первинних організацій галузевої Профспілки.


    Учасники засідання розглянули та обговорили питання «Соціальне партнерство як передумова виконання Угоди між відділом освіти, міською радою та  радою районної організації Профспілки працівників освіти і науки у 2011 році та  укладання  Уугоди на 2012-2015 роки».

                Співдоповідачі, начальник відділу освіти Заболотний О.В., перший заступник міського голови Горбалінський В.М. та голова районної організації Профспілки Нагула О. А. у своїх виступах зупинилися на важливості та необхідності укладання в умовах ринкових відносин  угод та колективних договорів як інструменту соціального партнерства  не лише у виробничій, але і  в бюджетній сфері. Адже колективні договори та угоди  є основними локальними  нормативними  документами, що регулюють відносини власників та найманих працівників, визначають умови праці та її  оплати, соціальні гарантії для працівників. Сьогодні багато правових норм просто не можуть діяти, якщо те чи інше положення не закріплено в колективному договорі (угоді).

    Підсумовуючи  виконання Угоди у 2011 році, було відмічено, що працюючи на засадах соціального партнерства, як цього вимагає  нещодавно прийнятий Закон України « Про соціальний діалог в Україні», сторонами  угоди : відділом освіти, міською радою,  районною радою профспілки, керівниками та профспілковими комітетами закладів освіти за сприяння районної державної адміністрації, районної та міської ради депутатів  проведена значна робота по виконанню прийнятих зобов’язань, створенню належних умов та удосконаленню організації праці та навчально-виховного процесу, охорони праці та забезпечення життєдіяльності освітньої галузі в осінньо - зимовий період, зміцнення матеріальної бази навчальних закладів та соціально-економічного захисту працівників.

    Протягом 2011 року у центрі уваги сторін Угоди та колективних договорів було успішне  вирішення питань своєчасної виплати заробітної плати, відпускних, матеріальної допомоги на оздоровлення педагогічним працівникам та обслуговуючому персоналу, погодження розподілу навчального навантаження та проведення тарифікації, атестації робочих місць,  узгодження  режиму роботи та графіків  чергування, щорічних основних та додаткових відпусток, встановлення доплат за престижність педагогічної праці,  за роботу в шкідливих умовах праці та роботу у святкові та вихідні дні,  за розширення зони обслуговування, матеріального стимулювання творчих педагогів, представлення їх до заохочення та  нагородження, вирішення інших питань діяльності закладів освіти, які  проводяться керівниками спільно або за погодженням із профспілковими комітетами у відповідності до чинного законодавства про працю та профспілки, закону «Про соціальний діалог в Україні». 

    Саме завдяки  реалізації положень Галузевої, регіональної та районної угод,  колективних договорів закладів освіти, якими встановлено  додаткові пільги та виплати,  кожен працівник додатково отримав  за рік в середньому 1000-1500 грн., це при тому що профспілкових внесків сплатив - 150-250 грн.

    На засіданні також було відмічено, що недостатнє фінансування освітньої галузі на державному рівні та недосконалість діючого законодавства про освіту не дозволяє в повному обсязі забезпечити виконання положень районної угоди та колективних договорів закладів освіти. Середня заробітна плата педагогічних працівників нижча середньої в промисловості, що суперечить нормам статті 57 Закону «Про освіту». Не забезпечується в повному обсязі виплата щорічної винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків, оздоровчих технічному персоналу закладів освіти, встановлення доплат керівникам та працівникам, передбачених колективними договорами.

    Учасниками підтримано звернення ЦК профспілки  до Верховної Ради України щодо збільшення  фінансування освітньої галузі у 2012 році з метою недопущення зниження рівня соціальних гарантій працівникам освітньої галузі. Також  схвалено  проект районної   районної Угоди  на 2012-2015 р.р.  Робочій комісії доручено узагальнити зауваження та пропозиції, що надійшли в ході обговорення проекту Угоди в трудових колективах та  на веб-сайті районної організації профспілки,  і доручити сторонам підписати та зареєструвати Угоду відповідно вимог чинного законодавства.

    Виконання  Угоди допоможе  створити належні умови навчання та праці  учасників навчально-виховного процесу, більш повно і ефективно здійснювати економічний та соціальний захист працівників, забезпечити стабільність функціонування освітньої галузі району,  узгодження інтересів, соціальне партнерство сторін угоди і колективних договорів.  Адже партнерські стосунки роботодавців із працівниками та їх представниками в особі профспілок необхідно будувати не на конфлікті суперечностей, а на поєднанні та узгодженні їх інтересів, як цього вимагає сьогодні Закон « Про соціальний діалог в Україні».

    Цього дня на спільній нараді керівників закладів освіти та голів профспілкових комітетів було обговорено також питання проведення атестації та тарифікації педагогічних працівників,  організації роботи комісій  соціального страхування з тимчасової втрати працездатності,  про підготовку до оздоровлення школярів та дітей працівників закладів освіти влітку 2012 року, порядок й  особливості надання щорічних та додаткових відпусток працівникам освіти.



     

     

    Максимець Т.Г., методист, член колегії відділу освіти

    Переглядів: 894 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/2
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz