КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Червень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930

    Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 18:49

    Головна » 2012 » Червень » 9 » – Презентація збірки творів поетів та прозаїків Сквирщини “За покликом душі”
    08:16
    – Презентація збірки творів поетів та прозаїків Сквирщини “За покликом душі”


    В актовому залі Сквирської  школи мистецтв нещодавно відбулася презентація книги «За покликом душі». Збірка творів  містить зразки літературної творчості поетів та прозаїків Сквирщини.

     – Презентація книги "За покликом душі”

    Таїсія Заруднюк , Сквирський ліцей

                В актовому залі Сквирської  школи мистецтв нещодавно відбулася презентація збірки творів поетів та прозаїків Сквирщини «За покликом душі». 

                Голова Сквирської районної державної адміністрації Микола Дмитрович Горбалінський, голова Сквирської районної ради Борис Володимирович Соболь, міський голова Віталій Григорович Писаренко привітали присутніх з визначною подією – першим виданням творів майстрів слова Сквирщини. Микола Дмитрович звернувся зі словами вдячності до мецената видання книги  Купріянчука Степана Саввича та нагородив його  Грамотою районної державної адміністрації. М.Д. Горбалінський пообіцяв, що і надалі влада буде всіляко сприяти розвитку творчості та популяризації доробку земляків шляхом допомоги у виданні і розповсюдженні книг, організації творчих вечорів тощо.

                  Купріянчук Степан Саввич народився  25 серпня 1946 року в селі Пустоварівка Сквирського району Київської області в багатодітній сімї Савви і Марії Купріянчуків. У цьому селі проходило його дитинство, навчався в місцевій школі. Юність покликала Степана Саввича в незвідані простори до горизонту дорослого життя. Уже 30 років працює він на Крайній Півночі в місті Сургуті Ханти-Мансійського національного автономного округу Росії. Та серцем і душею він в Україні.

    Книга "За покликом душі” вийшла за редакцією кандидата педагогічних наук, заслуженого вчителя України Василя Івановича Цимбалюка та заслуженого журналіста України Катерини Федорівни Бондарчук. Катерина Федорівна під час презентації звернула увагу на те, що художні твори письменників-земляків відзначаються різноманітністю не лише жанрової форми, а й змісту. Привертають увагу читача поетичні перлини  пейзажної та інтимної лірики, вірші, в яких звучать глибокі патріотичні та філософські мотиви, а також зацікавлюють оповідання, новели, замальовки, етюди на морально-етичні теми.

    Василь Іванович Цимбалюк із захопленням представив авторів творів, вміщених у книз, серед яких є багато освітян:

    Бондар-Дністровський Леонід Олександрович
    Бондарчук Катерина Федорівна
    Вигівська Тетяна Павлівна
    Гальчинський Анатолій Ігорович
    Ганенко-Житовоз Тамара Василівна
    Грабовецька Галина Миколаївна
    Журавель (Золотаревич) Ірина Михайлівна
    Задерій Анна Вікторівн
    Задерій Віктор Харитонович
    Кагальна (Писаренко) Марія Григорівна
    Коваль Валерій Іванович
    Кочина Валентина Сергіївна
    Кравець Валентина Григорівна
    Левчук Лариса Михайлівна
    Лозинський Віталій Леонідович
    Максимець-Томіліна Валентина Миколаївна
    Осипчук Володимир Семенович
    Фоя Людмила Адамівна
    Підборочинський Михайло Богданович
    Плівачук Катерина Володимирівна
    Процюк-Щербатюк Людмила Володимирівна
    Пугачевський Олександр Віталійович
    Самойленко Володимирв Андрійович
    Скрид Василь Іванович
    Славінська (Куликівська) Оксана Вікторівна
    Ульянович Валентина Іллівна
    Цимбалюк Василь Іванович
    Швець Василь Олександрович
    Ярмульська Іванна Володимирівна
    Яхно Анатолій Михайлович
     

                Книга "За покликом душі” з’явилася на світ завдяки ентузіазму Анатолія Ігоровича Гальчинського, директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, голови Сквирської організації Спілки української  молоді в Україні.  Анатолій Ігорович розповів про те, як створювалася книга, як збиралися матеріали. Він відзначив: читач, знайомлячись з творами, потрапить у вир історичних подій, соціально-побутових стосунків, полине під супровід ліричної мелодії до вершин радості, відчує красу природи й гордість за свою малу батьківщину; на сторінках збірки переплелися дихання давніх часів із сучасністю, а патріотичні мотиви – із нотками інтимної лірики та щирими жіночими почуттями.

                   Літературним редактором видання є Василь Іванович Скрид. Він звернувся до присутніх із словами великої поваги до майстрів художнього слова  - прозаїків і поетів Сквирщини, які на широкий загал презентують свої набутки. Щиро й просто, від душі й серця, переконливо й образно передані почуття в їхньому творчому доробку. 

                Зі сцени прозвучали багато натхненних слів, сказаних авторами збірки.

                    Книга стане стане посібником при вивченні теми "Література рідного краю”, її примірники надійдуть в усі школи та бібліотеки району. Кошти від продажу збірки "За покликом душі” будуть спрямовані на благочинність.

                     Презентація книги збіглася у часі з відзначенням 75-річчя з дня народження кандидата педагогічних наук, заслуженого вчителя України Цимбалюка Василя Івановича. Його щиро привітали керівники району та міста, а також  доктор педагогічних наук, ректор Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, Наталія Іванівна Клокар, яка від імені та за дорученням голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія Йосиповича Присяжнюка, його заступника Тетяни Леонідівни Подашевської висловила щиру подяку за багаторічну творчу діяльність на освітянській ниві.

                     Голова райдержадміністрації М.Д. Горбалінський поздоровив ювіляра із 75-річчям та наголосив про вагомий вклад В.І. Цимбалюка у педагогіку, літературу і краєзнавство. Микола Дмитрович нагородив Василя Івановича Цимбалюка Грамотою Київської облдержадміністрації та медаллю голови Сквирської РДА за суттєвий внесок у розвиток освіти Сквирського району. З нагоди ювілею колегу  привітали також учителі та його учні.

                      Начальник  відділу освіти Сквирської районної державної адміністрації Олександр Вікторович Заболотний подарував Василю Івановичу, "вчителю вчителів”, свій новий підручник мови для 11 класу з дарчим написом. Від імені районної організації профспілки працівників освіти до ювіляра звернувся Олексій Андрійович Нагула та привітав Василя Івановича зі знаменною датою.

                     Ще одну приємну місію нагородження виконала ректор Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів Наталія Клокар-привітала голову районної організації Профспілки О.А. Нагулу p з ювілеєм і вручила йому Подяку та цінний подарунок від голови Київської обласної державної адміністрації Анатолія  Йосиповича Присяжнюка.


    Переглядів: 2203 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/2
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz