КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    2425262728

    Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 13:28

    Головна » 2014 » Лютий » 28 » Президія задовольнила заяву Голови ФПУ Юрія Кулика про звільнення
    00:39
    Президія задовольнила заяву Голови ФПУ Юрія Кулика про звільнення

    Сьогодні, 26 лютого 2014 року, відбулося засідання Президії Федерації профспілок України.

    Президія звільнила Голову ФПУ Юрія Кулика із займаної посади згідно з поданою заявою. Президія вирішила покласти обов’язки Голови ФПУ на в.о. Першого заступника Голови Федерації Григорія Осового.

    Президія ФПУ обговорила проект Постанови Ради ФПУ «Про поточну ситуацію в країні та першочергові завдання профспілок» і Заяву Ради ФПУ «Будуємо Україну разом!». У виступах членів Президії ФПУ наголошувалось, що економіка країни знаходиться у вкрай складному стані.

    Основним завданням профспілок стає, як ніколи, захист трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників.

    Під час засідання було також обговорено питання «Про пропозиції профспілок щодо визначення розміру мінімальної заробітної плати на 2015 рік», «Про основні завдання бюджетної політики на 2015 рік» та ряд інших.

    Наступне засідання Президії ФПУ відбудеться 27 березня 2014 року.

    Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

       

    ЗАЯВА КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПРОФСПІЛОК

    25 лютого 2014 року за поданням Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Президія Міськпрофради прийняла рішення висловити недовіру Голові ФПУ Юрію Кулику.

    Подаємо розгорнуту позицію Київської міської ради профспілок:

    «Керівником Федерації професійних спілок України було здійснено ряд дій, які суперечать Статуту, дискредитують діяльність ФПУ та її членських організацій.

    1. Всупереч неодноразовим застереженням членських організацій, голова ФПУ Кулик Ю.М., одноосібно, порушуючи норми Статуту ФПУ, звернувся до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України та суду з поданням про примусове звільнення приміщень зайнятих учасниками мирної протестної акції.

    Такі дії голови ФПУ спрямовані на підрив демократичних засад діяльності професійних спілок: прозорості, єдності, колегіальності у прийнятті рішень. Президія ФПУ вже дала оцінку діям Кулика Ю.М., засудивши одноосібні дії та заборонивши йому робити будь-які заяви та звернення від імені ФПУ.

    2. Виступ на початку грудня 2013 року голови ФПУ на «антимайдані» засвідчив залежність керівництва ФПУ від державної влади та пріоритет власних політичних уподобань інтересам мільйонів членів профспілок України.

    3. У листі голови ФПУ на ім’я екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова йдеться про те, що профспілки були «усунені тими, хто захопив будинок професійних спілок від соціального діалогу». Натомість, відсутність ефективного соціального діалогу та рішучих дій з відстоювання соціально-економічних прав та інтересів спілчан протягом тривалого часу стала тенденцією діяльності керівництва професійних спілок.

           Державним бюджетом України на 2014 рік «заморожено» ріст базового тарифного розряду ЄТС упродовж 1 півріччя 2014 року (його розмір зафіксований на рівні 1 січня 2013 року). Грошовий розрив між мінімальною заробітною платою та тарифною ставкою працівника І розряду ЄТС збільшився до 366 гривень.

    Тривалий час відсутні системні кроки керівництва ФПУ на виконання статутних вимог з відстоювання узгодженої позиції членських організацій щодо соціально-економічної ситуації й суспільно-політичних подій, захисту інтересів членів професійних спілок.

    Спілчани обурені заявами та діями голови ФПУ в такі складні та трагічні для українського народу дні, а також слабкою позицією у відстоюванні їхніх конституційних прав та гарантій.

    Відповідно до п. 44 Статуту Федерації професійних спілок України звільнення голови ФПУ у зв’язку із порушенням умов Статуту, неналежним виконанням посадових обов’язків,здійснюється за рішенням виборного органу, який його обрав.

    Ю.М.Кулика було обрано на посаду голови ФПУ 11 листопада 2011 р. на IV засіданні Ради ФПУ.

    У ситуації, що склалася, обов’язком профспілкових організацій та об’єднань є висловлення недовіри голові ФПУ.

    Пропонуємо звернутися до голови Федерації професійних спілок з пропозицією написати заяву про звільнення з займаної посади. У разі невиконання вимог членських організацій, - скликати раду з метою вирішення питання щодо подальшого керівництва ФПУ».

       КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ПРОФСПІЛОК


    Переглядів: 495 | Додав: adminsk | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz