КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728

    Вітаю Вас, Гість · RSS 07.05.2024, 05:55

    Головна » 2013 » Лютий » 19 » У Сквирі відзначено День соціальної справедливості
    00:58
    У Сквирі відзначено День соціальної справедливості
    ін

    ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ         14 лютого  ц.р. у рамках заходів з нагоди відзначення Дня соціальної справедливості у залі засідань Сквирської райдержадміністрації пройшов День облпрофради за участю фахівців Федерації профспілок України, Київської облпрофради,  Інституту соціального партнерства. Участь у заході взяли члени Сквирської районної ради з координації діяльності профспілок - голови районних галузевих організацій Профспілки працівників агропрому, освіти, культури, охорони здоров*я, торгівлі, голови первинних організацій  та профспілковий актив району, всього близько ста осіб.

            Учасників зустрічі привітав голова Сквирської районної ради з координації діяльності профспілок Нагула О.А. та надав слово заступнику голови облпрофради Герусу С.М., який у своєму виступі підкреслив значення соціальної справедливості та рівності, гідної праці для гармонійного розвитку суспільства,  розповів про проблеми і завдання профспілок на сучасному етапі. Він також зазначив, що щорічне відзначення 20 лютого Дня соціальної справедливості в Україні за ініціативою профспілок запроваджено Указом Президента України з 2012 року. Його метою є   привернення уваги суспільства, органів державної влади та органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання, громадських організацій до вирішення питань соціальної справедливості, подолання бідності, несправедливості в оплаті праці, пенсійному забезпеченні, розподілі доходів, інших соціальних питань.

    У роботі зібрання як соціальні партнери  взяли участь та виступили виконуючий обов’язки голови Сквирської райдержадміністрації Левчук Олександр Васильович та Сквирський міський голова Писаренко Віталій Григорович. 

    Представники Інституту соціального партнерства, Буздуган Юрій Олексійович – народний депутат Верховної Ради України 2 скликання, голова комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та праці і Скоморощенко Олена Миколаївна – директора Інституту соціального партнерства, провели лекції на теми «Трудівники та глобальні цілі України», «Профспілкові цінності». Слухачі отримали цікаву інформацію з питаннь стану економіки країни, напрямків  та перспектив її розвитку, місця профспілок в цих непростих сучасних суспільно-економічних  процесах. Поисутніх також  зацікавила перспектива організації трудової школи, що дасть можливість членам профспілки отримати необхідні знання з різних напрямів  діяльності профспілки, шляхів та можливостей захисту трудових та соціальних прав та забезпечити формування свідомого профспілкового членства,  зокрема серед молоді.

    Заступник керівника департаменту правового захисту, керівник управління захисту трудових прав апарату ФПУ Сидоряк Ірина Георгіївна у своєму виступі  проінформувала про основні завдання ФПУ та її членських організацій щодо  забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства, про які йдеться в постанові Ради ФПУ від 12.12.2012 № Р-6-3, надала рекомендації щодо форм роботи профспілкових комітетів по забезпеченню громадського контролю та практичні поради з актуальних питань застосування трудового законодавства.

    З інформацією щодо значення та стану колективно-договірного регулювання, заключення колективних договорів у районі виступив головний спеціаліст управління праці та соціального захисту населення Сквирської райдержадміністрації Коляда Віктор Миколайович.

     Під час роботи семінару працювала громадська приймальня  ФПУ з питань трудового законодавства. Консультації членам профспілки надавав завідувач приймальної громадян апарату Федерації Профспілок України Шахід Мансур Алійович.

    Голови первинних профспілкових організацій та активісти отримали довідкові та методичні матеріали з актуальних питань життя і діяльності профспілок у сучасних умовах.

                                                                                                           Відділ з питань організаційної та інформаційної роботи Київської облпрофради


    ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ

     

     

     

     

     

      

    ПРО ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ


    Переглядів: 859 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz