КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Січень 2014  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031

    Вітаю Вас, Гість · RSS 05.05.2024, 12:03

    Головна » 2014 » Січень » 27 » Різдвяні зустрічі ветеранів – освітян
    02:14
    Різдвяні зустрічі ветеранів – освітян


            Вже стало доброю традицією проводити зустрічі  з учителями-ветеранами праці . І ось знову у дні  найсвітліших  новорічних та різдвяних  свят, які несуть людям піднесений настрій, душевний спокій, мир, злагоду та сімейний затишок, зібралися на свято «Різдвяні зустрічі» великою дружньою родиною  ветерани педагогічної праці міста та району  в актовій залі районного центру дитячої та юнацької творчості.
        

           Усмішки, радісні обійми, поцілунки і спогади, спогади про роки праці, незабутні дні  своєї молодості…

            Із святковим новорічним і різдвяним вітанням до присутніх звертається  Дід Мороз із Снігурочкою. Віршем «З Новим роком» та піснею «Новий рік прийшов на Україну« привітали ветеранів  вихованці районного центру дитячої та юнацької творчості. 

    Ведуча свята, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений учитель України Катерина Володимирівна  Плівачук запрошує до слова начальника відділу освіти  Заболотного Олександра Вікторовича, заслуженого вчителя України.  Із щирими, теплими, синівськими словами  подяки за багатолітню сумлінну  працю на педагогічній ниві звернувся Олександр Вікторович до ветеранів. Він  привітав усіх із  святами, побажав звершення  нових  мрій та задумів, здоров´я, бути завжди доброзичливими, стійкими, адже нинішній рік Коня символізує сильну волю, високу чутливість, відкритий життєрадісний характер та енергійність. 


    Велику повагу до шанованого учительства району від депутата Київської обласної ради Леоніда Центила засвідчила його помічник-консультант, редактор районної газети «Вісник Сквирщини», заслужений журналіст України, Катерина Федорівна Бондарчук, яка підкреслила вагому роль депутата у підтримці освітянської галузі району, побажала і надалі плідної співпраці, а кожному педагогу-здоров ´я, добра та благополуччя...

     А потім усі   під керівництвом Марії Юріївни  Скалій з великим піднесенням  співали колядки та щедрівки: «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Ой радуйся, земле», «Дивна новина», «Нова радість стала», українські народні пісні. 


        Тепло та сердечно своїх колег вітав також  голова районної  організації   Профспілки працівників освіти   Нагула Олексій Андрійович, який подякував ветеранам за те, що вони і сьогодні в строю, за їх активну громадянську позицію,  побажав завжди бути  оптимістами, ніколи не бути самотніми, відчувати дружню підтримку один одного, злагоди, миру й любові в родинному колі, уваги від дітей, рідних та друзів, святкового настрою і піднесення подовж  усього року.


           До його побажань долучився також і вокальний ансамбль «Надія» Сквирського районного Будинку культури, учасник та лауреат багатьох всеукраїнських конкурсів,  який зачарував всіх майстерним виконанням  українських народних пісень, колядок та щедрівок, і викликав нестихаючу бурхливу  хвилю оплесків.


            Із вітальним словом до присутніх звернулися також  Борисенко  Таміла Василівна, голова профкому Пищиківської ЗОШ І-ІІІ ст., Левчук Лариса Михайлівна, сквирська поетеса, член Національної спілки журналістів України, яка прочитала власні вірші,  присвячені нелегкій учительській праці,  Бондаренко Петро Митрофанович, колишній директор Сквирської ЗОШ №5, який  звернув увагу на те, що педагоги  завжди були попереду в усіх починаннях і у рік відзначення  200- річчя від дня народження великого сина України,  повинні завжди пам´ятати його палкі пророчі слова, нести невмируще слово поета до людей.  А коли прочитав "Заповіт" Тараса Шевченка німецькою мовою у перекладі Івана Франка,  всі зворушилися до сліз. Затим  заспівали пісні Великого Кобзаря «Реве та стогне Дніпр широкий», «Заповіт»,  а також стоячи виконали Гімн України.

     








              Із циклом гумористичних творів та своїх власних віршів  виступив вчитель-ветеран  із села Кам´яна Гребля Володимир Арсенович Пригорницький.

            Зворушливим  було звернення голови районної вчительської організації ветеранів  Шрамко Надії Констянтинівни, яка доклала немало зусиль до організації свята, є його натхненником і завжди знаходить можливість в будь-якій складній ситуації підтримати кожного ветерана праці.

             Цікавими спогадами про свою педагогічну діяльність поділилися також Чекубашенко Тамара Тимофіївна та Лісовська Віра Семенівна.

             Слова щирої  вдячності на адресу  відділу освіти, районної організації профспілки, районної організації ветеранів педагогічної праці, депутата обласної ради Леоніда Центила прозвучали від М.Ю.Скалій та заслуженого вчителя України В.І. Цимбалюка за організацію цієї  прекрасної зустрічі. На їх думку, саме такий невимушений діалог, теплий потиск руки, звірений роками щирий погляд колеги-професіонала здатні надовго вселити впевненість у тому, що ветеран праці потрібен суспільству, людям, а сам учитель ніколи не полишить  свій відповідальний пост, свою місію-нести знання і виховувати у людини справжній патріотизм,  високу мораль, людяність та гідність.

    Ще довго не розходилися ветерани, ще довго лунали в залі пісні, рікою лились спогади, неймовірно цікаві розповіді…Здавалося, то струменів неповторно вражаючий струмінь людської доброти, педагогічної мудрості і простої та водночас вишуканої ітелігентної зваженості у спілкуванні.


    На завершення ведуча побажала всім здоров´я, довголіття, щоб ніколи не покидав  гумор, гарний настрій, щоб завжди панувало щастя, тепло і затишок у кожній родині, в кожній оселі.                                               І нових зустрічей, нових вражень… 





     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Переглядів: 758 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz