КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Липень 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    3031

    Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 12:19

    Головна » 2012 » Липень » 9 » Відпочинок та лікування в солених озерах Солотвино та термальних джерелах Берегово у Закарпатті.
    13:38
    Відпочинок та лікування в солених озерах Солотвино та термальних джерелах Берегово у Закарпатті.

     

    Ваше здоров'я. Важливо знати про це !!! Відпочинок та лікування в солоних озерах Солотвино та термальних джерелах Берегово.

     

    ....Почитати не виходячи на берег... (вода на стільки солена, що в ній мабуть і сокира не потоне) 

     

     

    Солотвино ( Закарпаття)

      

                   Мало хто знає, що в Солотвино є дивні солоні озера, що дуже сприятливо впливають на шкіру людини, а грязь зс своїми лікувальними властивостями  не поступається грязям Мертвого моря. Вода в озері в декілька разів солоніше морської води. Концентрація солі близько 200 грам на літр. У цьому можна переконатися, вийшовши з води і постоявши на сонці 5 хвилин - на шкірі почне кристалізуватися сіль і з'являться маленькі крупинки. Щільність води настільки велика, що людину просто виштовхує на поверхню. Почуття, що випробуєш при плаванні в такій воді дивні. Можна без особливої складності підняти ноги і руки доверху і все рівно залишатися на поверхні води. Тут дуже швидко можна навчитися плавати. Єдине зауваження - не варто поринати з відкритими очима - дуже сильно будуть щеміти. Вода в озері дуже тепла - 25-27 градусів. 
    Історія виникнення озер почалася з моменту запуску соляної шахти в 1902 році. Шахта провалилася на 20 метрів, утворивши улоговину, заповнену водою. Так з'явилося озеро Кунигунда. Згодом стали з'являтися й інші озера. 


                     У Солотвино є кілька озер: із прісною ,  солоною та  йодованою водою. Якщо солоні озера корисні усім, то в йодованій воді далеко не кожному можна купатися. Тут не зашкодить консультація досвідченого фахівція. На базі є кілька косметичних салонів, де за визначену плату призначать курс лікування [14]. 


                     Води озера допомагають лікувати різні захворювання

    Лікування:
    Розчин солотвинських солоних озер належить до високомінералізованих (30-32 г/л), слабколужних, хлоридно-натрієвих лікувальних вод. В соленому розчині і палаговій грязі присутні рідкісні елементи: силіцій, цезій, бром, фтор, рубідій. 
    Солений розчин і палагові грязі дають позитивний ефект при лікуванні серцево-судинної системи, залишкових явищ флебітів та тромбофлебітів, органів рухового апарату, нервової системи, урологічних захворювань, псоріазу, шкірних, жіночих, чоловічих проблем, радикуліту, ревматизму, артриту, бронхиту, астми, алергії. 
    Спелеотерапія — один з методів немедикаментозної реабілітації і лікування захворювань органів дихання, в основі якого лежить використання мікроклімату підземних об'єктів (соляних шахт і карстових печер).

     
                Тепер про саму територію. Територія озер оточена численними базами відпочинку.  В окремих  номерах є холодильники і плитки для приготування їжі. Неподалік  працює  продовольчий магазин, ринок.
    Є безліч  кафе, де можна перекусити й угамувати спрагу прохолодними напоями. 


                Поруч із озером, до якого вхід платний, є штучне солоне озеро, де можна купатися зовсім безкоштовно. Також неподалік знаходиться озеро з дуже солоною водою. Щільність його така, що людина починає відчувати силу виштовхування, зайшовши в озеро по коліно. У цьому озері купатися не рекомендують. 


                   Крім знаменитих озер у Солотвино є ще і не менш знамениті соляні шахти ( на жаль, зараз вони тимчасово не працюють). Туди з'їжджаються лікуватися від астми, туберкульозу й інших захворювань дихальних шляхів. На базі Української алергологічної клініки лікують бронхіти, астму, алергію за допомогою тепло й електролікування, питної терапії, масажу. Крім цього в лікуванні використовується метод спелеотерапії - використання мікроклімату соляної шахти на глибині 300 метрів. Тут у повітрі в 10 разів нижча кількість мікроорганізмів, ніж у звичайному повітрі, стабільна температура 23 градуси і відносна вологість 20-60 %. Лікування проводиться протягомі 15-25 сеансів тривалістю 5-10 годин, у залежності від тяжкості  захворювання.

                  Солотвино знаходиться безпосередньо  на кордоні з Румунією, тому в місті існує прикордонний контроль. 

    Доїхати до Солотвино можна з Чернівців, Івано-Франківська, Ужгорода, Мукачево на автобусі або маршрутці.

     
                      Додаткова інформація:
               Три речі відрізняють закарпатське Солотвино від усіх інших подібних селищ. Це цілюща ропа солоних озер, лікувальні грязі та унікальна алергологічна лікарня, що використовує спелеотерапію для надання другого дихання астматикам, алергікам, хворим на туберкульоз. 
               Хто чхає на амброзію у прямому розумінні цього слова, той знає про існування селища Солотвино.

               Ропу (простіше кажучи, соляний розчин) із солотвинських озер приймають і внутрішньо, і зовнішньо. Це високомінералізована, слаболужна, хлоридно-натрієва лікувальна вода з високим умістом солі (до 33%), підвищеною концентрацією іонів брому. У воді й лікувальній грязі карстових озер також є рубідій, фтор, цезій, сіцілій. Псоріаз, плеврити, остеохондроз, артрит, радикуліт, болі в суглобах та переломи кісток, нервові розлади в паніці відступають перед цілющою силою солоних солотвинських озер.

               Але не лише на солоні озера багате селище. Прісні та йодовані водоймища теж приносять неабияку користь здоров’ю відпочиваючих. Але, якщо прісні та солоні озера можна відвідувати без обмежень, то йодовані ванни має порадити лікар.

    Кажуть, що на солотвинські озера їдуть не відпочивати, а лікуватися. 

    Нещодавно велика група освітян Сквирського району Київської області, подорожуючи Закарпаттям, побувала в селищі  Солотвино і мала можливість переконатися у цілющих властивостях солоних солотвинських  озер, налагодити зв' язки із базами відпочинку, де можна відпочивати і лікуватися за помірну ціну.

    Отже, їдемо лікуватися в Солотвино !!! 

    Як  можна попасти на базу відпочинку  "Руслана" у с. Солотвино? Телефонуйте за номером  : 067-767-30-37

      Сквирська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України. 

            Достопримечательность Озеро Кунигунда, Солотвино 

     

     

    4.jpg

     

    1802_2.jpg

     

     

                                       ТЕРМАЛЬНІ ВОДИ в  БЕРЕГОВО.                 ВІДПОЧИНОК ТА ЛІКУВАННЯ

     

     Термальні джерела в районі міста Берегово, що на самісінькому півдні Закарпатської області є дуже рідкісними в світі, і їх можна перелічити на пальцях однієї руки. Такі джерела існують лише в Угорщині, Новій Зеландії та на Камчатці. Неподалік від центральної частини міста є басейн з термальними водами. Басейн розташований на відкритому повітрі, тобто ніякого даху чи інших споруд над ним немає. Місцевість та краєвиди, що оточують басейн та й місто, загалом теж надзвичайно привабливі, навіть не дивлячись на те, що Берегівський район знаходиться на низовині, і є найрівниннішим в Закарпатській області, на околицях міста розляглися невеличкі гори.

    бассейн в берегово    Басейн в Берегові зводили в 60-х роках минулого століття, як частину бази для радянських спортсменів, але пізніше геологи виявили, що вода володіє цілющими властивостями, і тепер басейн відвідують не лише спортсмени. Хоча ще донедавна збірна України з фрістайлу один з тренувальних зборів неодмінно проводила на території басейну, із-за присутності двох гірок-трамплінів, долаючи які спортсмени занурювалися в воду. Наповнюється басейн з гейзера півторакілометрової глибиникремнієво-азото-вуглекисло-хлоридно-натрієвими водами високої мінералізації, що винищують більшість мікробів, тому абсолютно нічого не лякає десятки тисяч приїжджих, які щороку відвідують басейн, і хочуть покупатись у водичці з гейзеру. Водичка, доречі, має температуру біля 50 градусів за цельсієм, щоправда, в басейні вода охолоджується десь до 30. Через специфіку води,в басейні не рекомендується проводити більше двох годин на добу в ній, але в помірних дозах вони є особливо корисними для людей з проблемами опорно-рухового апарату та багатьох інших хвороб. Для любителів купання взимку на свіжому повітрі є можливість серед зими відвідати басейн, оскільки, незважаючи на пору року він завжди відкритий для своїх відвідувачів. Температура води взимку трішки перевищує 30 градусів за Цельсієм. Також коло басейну є можливість попаритись в сауні, отримати сеанс масажу чи зібратися компанією і зіграти в футбол чи гандбол в залі закритого приміщення. А поряд з приміщенням спортбази «Закарпаття», де термальний басейнрозташований басейн місцеві жителі запропонують Вам купити свіжі фрукти та вино, але це вже залежно від сезону. Багато туристів та відпочиваючих надають перевагу кількаденному прийому термальних ванн, тому приїжджають в Берегово, знімають квартири чи номери в готелях і відвідують басейн щодня, а також гуляють по місту, і поринають у життя невеличкого прикордонного закарпатського містечка. Якщо Вас хвилює невеличке населення міста Берегово, і Ви вважаєте, що тут нема що побачити і нема де харчуватися, то Ви глибоко помиляєтесь. Тому що в місті функціонують багато кафе та ресторанів, в яких можете скоштувати різноманітні страви не лише української, а й закарпатської та пікантної угорської кухні, і безумовно, скоштувати різні види та сорти домашніх закарпатських вин.  

    ЦЕ ВАЖЛИВО ЗНАТИ

       Згідно висновків Одеського НДІ курортології плавальний басейн УСБ "Закарпаття" з термальною кремнистю азотно-вуглекислою хлоридно-натрієвою водою високої мінералізації рекомендовано використовувати для лікування наступних захворювань:

     - захворювання серцево-судинної системи, початкові прояви атеросклерозу. кардіосклероз, міокардичний стеросклоретичний, міокардіодистрофія, ревматичнф пороки серця дорослих та дітей І стадії активності процесу з недостатністю кровообігу І і початкової ІІ ступені;

     - гіпертонічна хвороба І-ІІ ступенів, гіпотанічна хвороба, початкові прояви облітеруючих захворювань судин кінцівок, варикозне захворювання вен і післятромбофлебітичний с-м;

     - захворювання органів руху-артрити, поліартрити нетуберкульозного походження (ревматоідний, аегеноративнодистрофічний), захворювання хребта (остеохондроз), наслідки травматичних пошкоджень кісток, м'язів, сухожиль;

     - захворювання центральної і переферичної нервової системи

     

    Лікувальні термальні джерела Закарпаття в Берегівському районі і зокрема в місті Берегово, вважаються і є дуже корисними для здоров'я людини, подібні за складом води знаходяться в Новій Зеландії, Ісландії, на Камчатці і Сахаліні. 

     

    Термальні води Берегівського району є широко поширеними природними кремнистими термальними водами і за окремими характеристиками можуть бути віднесені до так званих кремнистих терм - азотно-вуглекислих азотно-метанових та вуглекислих на основі хлоридно-натрієвого складу різної мінералізації - від азотних слабомінералізованих лужних терм до ропяних різної концентрації.  Термальні води цього регіону мають вулканічне походження. Зі збільшенням температури води, збільшується мінералізація і внаслідок цього росте концентрація натрію, кремневоі кислоти,фтору, сульфату-іона, хлор-іона та інших корисних елементів.Тепла вода взагалі дуже корисно впливає на самопочуття, і її ефект сильніший якщо джерело містить: бром, йод, натрій, кальцій, магній, хлор, криптон, вольфрам та інші біологічно активні та мінеральні. Йодобромна терапія впливає на зниження тиску, в результаті ви стаєте більш активними, піднімається тонус організму.

     

     

     

    (Підготовлено за матеріалами інтернетсайтів http://zakarpattya.net.uа, http://photo.i.uahttp://zdravtour.net , http://newport.com.ua та інших).

    Переглядів: 24751 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/3
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz