КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Жовтень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031

    Вітаю Вас, Гість · RSS 03.05.2024, 23:20

    Головна » 2015 » Жовтень » 10 » Виїзний методичний семінар освітян Сквирщини у Радомишлі
    12:42
    Виїзний методичний семінар освітян Сквирщини у Радомишлі

    …І в епіцентрі логіки і стресу, де все змішалось – різне і чуже,
    Цінує розум вигуки прогресу, душа скарби прадавні стереже…
    Ліна Костенко

    08 жовтня відбувся виїзний семінар керівників та профспілкового активу закладів освіти Сквирського району у м. Радомишлі Житомирської області.


             

                   Ранковий осінній морозець додає бадьорості. Четвер,  8 жовтня 2015 року. Керівники навчальних закладів, голови профспілкових комітетів поспішають на виїзний семінар, організований відділом освіти та районною радою профспілки працівиків освіти  Сквирського та Радомишльського районів,  присвячений темі :"Соціальне партнерство - передумова розвитку державно-громадського управління навчальними закладами та забезпечення соціального захисту учасників навчально-виховного процесу".  

                  Комфортабельний автобус кілометр за кілометром долає дорогу. Осінь – чарівниця накладає легку позолоту. Все радує око і заколисує душу. Ось і Полісся Житомирщини. Потемнілий від часу могутні стовпи – ідоли на своїх плечах тримають назву провінційного районного центру Радомишль. За вікном подекуди мелькають справжні дерев`яні будиночки поліщуків.

                Центр Радомишля. Учасників семінару   гостинно зустрічають представники освітянської громади та профспілкового активу району. Радомишльська гімназія презентує свій заклад ( директор Ластовецький Вячеслав Сігізмундович), заступник директора з науково-методичної роботи Новицька Галина Миколаївна ділиться досвідом роботи управлінської моделі навчального закладу нового типу,  вагомими досягненнями та здобутками навчального закладу.

                   Змістовним та корисним для представників обох районів було також обговорення на круглому столі питань соціального партнерства,  створення належних умов для праці та навчання  учасникам навчально-виховного процесу, стану та проблем  хронічного недофінансування галузі, забезпечення соціального захисту та соціальних гарантій педагогічним працівникам та обслуговуючому персоналу  в нинішніх складних соціально-економічних умовах. У засіданні круглого столу взяли участь : Заболотний О.В. - начальник відділу освіти Сквирської РДА, , Корбут Л.А. - завідуюча Сквирським РМК, Шкідченко Л.Л. - завідуюча Радомишльським РМК,   Черненко О.І. - голова Радомишльської  районної організації профспілки працівників освіти, Нагула О.А. - голова Сквирської районної організації профспілки працівників освіти, керівники  та голови профспілкових комітетів навчальних закладів.  

                 А далі – світ казки. Автобус прямує до замку – музею Радомисль – перлини стародавнього  королівського шляху «Віа Регія», що з`єднував вісім європейських країн – Іспанію, Францію, Нідерланди, Німеччину, Польщу, Литву, Білорусь і Україну  за 90 кілометрів від Києва, у Житомирській області, в центрі міста Радомисль.

                Фортифікаційна споруда була зведена в ХІХ столітті на місці першої у центральній Україні папірні – фабрики з виготовлення паперу, заснованої в 1612 році архімандритом Києво-Печерської Лаври Єлисеєм Плетенецьким. Реставрація будівлі тривала 1555 днів. У відродженому аскетичному і величному архітектурному комплексі сьогодні відтворено автентичні інтер`єри ХУІІ-ХІХ століть, відкрито перший  у віті музей української домашньої ікони та старожитностей, відроджено старовинну папірню, облаштовано готель, конференц – зал і трапезну.

                Унікальна експозиція музею - «Душа України» - представлена 5000 домашніх ікон ХУІ-ХХ ст.. з усіх регіонів України з приватного зібрання Ольги Богомолець. Серед експонатів – роботи народних і професійних іконописців, багатометрові домашні іконостаси, гуцульські складні і козацькі ковчеги, ікони вирізані з дерева, відлиті з металу, вишиті, написані на склі. Серед експонатів музею – колекції стародавніх скринь, прасок, колисок, моноксил, канделябрів, світлин, меблів, плетених амфор та господарського начиння.

                Своєю ошатністю, витонченістю і вишуканістю нас вразила обрядова зала, де проходять весілля і урочисті події. Затишком і комфортом підкоряє трапезна, де мажна скуштувати старовинні страви.

                Замкова камінна зала, що пройшла акустико-балістичну експертизу, запам`яталася нам не тільки неперевершеним звучанням музичних інструментів, а й живим джерелом, що б`є зі скелі в кутку коло роялю.

                Затишні кімнати готелю, вмебльовані антикварними  меблями, дозволяють там  відпочити, забувши про мирську суєту.

                Піднявшись по 158 сходинках замковою вежею, ми побачили капличку з образои «Богородиці з Веселкою» та неповторний пейзаж – розкішний парк, водоспади і острівці, з`єднані між собою кам`яними містками. Гармонійно вписані в ландшафт парку колекція кам`янистих скульптур ХУІІІ –ХІХ ст.. та єдиний в Україні монумент, що «пливе» по річці. Його було створено на честь засновника Радомишльської папірні – Єлісея Плетенецького.

                Споглядаєш цю красу з трепетом у душі. Мимоволі замислюєшся над тим, який талановитий наш народ, яка трагічна його історія і як Господь оберігає нас. Ікони, потемнілі від часу, поколоті і порізані, не загинули. Їх збережено і зібрано. Крізь історію ікон простежується  історія України. «Ми нашу славну Україну збережемо».

                Слава Богу ,що є Ольга Богомолець,  народний депутат України, яка цю безцінну духовну скарбницю донесла до людей. 

                Екскурсія завершилась, але  ще довго всі були емоційно піднесені під враженнями побаченого. Очевидно, це місце дійсно має свою унікальну ауру, яку  відчуває кожен, хто сюди приходить...Це чудово !!!

    На завершення – прогулянка дендропарком...

     

    http://Замок Радомысль/Radomysl Castle

    https://www.facebook.com/RadomyslCastle?ref=profile

    Переглядів: 531 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz