КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Лютий 2013  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728

    Вітаю Вас, Гість · RSS 06.05.2024, 15:51

    Головна » 2013 » Лютий » 1 » Звернення ЦК Профспілки щодо підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС
    23:58
    Звернення ЦК Профспілки щодо підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС
     
    Вчора, 14:36
    Звернення ЦК Профспілки щодо підвищення розміру посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України повторно звернувся до Уряду, а також до Міністра освіти і науки, молоді та порту України Дмитра Табачника з приводу необхідності прискорення прийняття постанови Кабінетом Міністрів України стосовно підвищення розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки.

     


          

    25.12.2012    02-5/677                                                     Кабінет Міністрів України

     

    ЦК Профспілки працівників освіти і науки України звертається з приводу недопущення встановлення постановою Кабінетом Міністрів України «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки в розмірі, що не відповідає законодавчо встановленому рівню.

    Зазначеним проектом, розробленим Міністерством соціальної політики України та надісланим на адресу Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні листом від 12.12.2012 № 13219/0/14-12/13, передбачено лише дворазове підвищення у 2013 році посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. З початку року його розмір планується на рівні 845 гривень з підвищенням порівняно з груднем 2012 року лише 6 гривень, а з 1 грудня 2013 - на  рівні 928 гривень з підвищенням на 83 гривні. Таким чином, впродовж всього 2013 року заробітна плата працівників освіти, як і інших галузей бюджетної сфери, буде практично заморожена, в той час, як впродовж останніх років мала місце динаміка багаторазового її підвищення. Впродовж 2011-2012 років відбувалося 6-ти разове збільшення базового посадового окладу відповідно на 104 гривні та 135 гривень.

    Із запровадженням запропонованого проектом розміру посадового окладу розрив між мінімальною заробітною платою збільшиться на 7 гривень, складаючи на 1 січня 302 гривні. Порівняно з 2012 роком різниця на 1 грудня наступного року складатиме 290 гривень, тобто  зменшиться лише на 5 гривень.

    Такі пропозиції щодо посадового окладу працівника першого тарифного розряду ЄТС не відповідають компромісним домовленостям з профспілками, зафіксованим в протоколі спільної робочої Комісії повноважних представників Сторін власників і профспілок від 27 липня 2012 року, досягнутим на виконання завдань за результатами зустрічі Прем’єр-міністра України М.Азарова з профспілковим активом 27.01.2012 року. Згідно з протоколом передбачається чотириразове його підвищення із зменшенням різниці між мінімальною заробітною платою до 248 гривень, складаючи вже з 1 січня 928 гривень, з 1 квітня 942 гривні, з 1 жовтня  967 гривень, з 1 грудня 982 гривні.

    Крім того, запропонований на 1 січня 2013 року розмір цього базового посадового окладу на 7 гривень менший від передбаченого в розрахунках до Державного бюджету України на 2013 рік, який прогнозувалося встановити на рівні 852 гривні.

    Не відповідають також досягнутим з профспілками домовленостям передбачені проектом розміри посадових окладів працівників, посади яких відносяться до 1-5 тарифних розрядів.

    Таким чином, пропозиції Міністерства соціальної політики України щодо розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки й надалі не відповідають зобов’язанням пункту 2.22.1 Генеральної угоди, відповідно до яких вже в 2011 році мало бути забезпечено поступове наближення посадового окладу (тарифної ставки) працівника I тарифного розряду Єдиної тарифної сітки до мінімальної заробітної плати.

    Порушуються також домовленості сторін Генеральної угоди, передбачені пунктом 2.22, щодо проведення переговорів про встановлення Кабінетом Міністрів України розміру посадового окладу (тарифної ставки) працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки з метою поступового наближення розмірів посадових окладів (тарифних ставок) до законодавчо гарантованого рівня, а також пункту 2.23 щодо системного підвищення середньої заробітної плати в бюджетній сфері.

    У зв’язку з цим ЦК Профспілки просить при подальшому опрацюванні та прийнятті постанови Кабінету Міністрів України «Про підвищення оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» забезпечити щоквартальне підвищення розмірів посадових окладів працівників бюджетної сфери, у тому числі освіти і науки, як мінімум, відповідно до досягнутих з профспілками домовленостей, а при внесенні змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2013 рік» забезпечити виконання норм статті 6 Закону України «Про оплату праці» та статті 96 Кодексу законів про працю України щодо відповідності розміру посадового окладу працівника першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки мінімальній заробітній платі.

    Голова Профспілки                                                              Г.Ф.Труханов



    Детальінше
     
    Переглядів: 1894 | Додав: adminsk | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz