КИЇВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ
Сквирська районна організація
Меню сайту

Корисні посилання
  • Київська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України
  • ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
  • Федерація Профспілок України
  • Сквирська міська рада
  • Офіційний сайт відділу освіти Сквирської міської ради
  • Сквирський ЦПРПП
  • Офіційний сайт Сквирського ЦДЮТ
  • Сквирськйи ЗЗСО №1
  • Сквирський академічний ліцей №2
  • Оріховецький НВК Малолисовецький НВК
  • Сквирський ЗЗСО №3
  • Сквирський НВК
  • Сквирський ліцей
  • Сквирський академічний ліцей ІТ "Перспектива"
  • Тхорівська філія
  • Кам’яногребельська початкова школа

  • Архів

    Форма входу


    Календар
    «  Листопад 2012  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
       1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930

    Вітаю Вас, Гість · RSS 02.05.2024, 10:36

    Головна » 2012 » Листопад » 14 » Звіт президії ради Сквирської районної організації Профспілки про роботу у 2012 році
    06:15
    Звіт президії ради Сквирської районної організації Профспілки про роботу у 2012 році

    01 листопада 2012  року відбулося засідання  ради районної організації Профспілки з порядком денним : « Звіт про роботу президії ради Сквирської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України за період 26 жовтня 2011р. – 01 листопада 2012 р. та завдання з удосконалення організаційно-масової роботи, соціально-економічного та правового захисту членів профспілки».
    Із  звітом про роботу президії у 2012 році виступив голова районної організації Профспілки Нагула О.А.



    01 листопада 2012  року відбулося засідання  ради районної організації Профспілки з порядком денним : « Звіт про роботу президії ради Сквирської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України за період 26 жовтня 2011р. – 01 листопада 2012 р. та завдання з удосконалення організаційно-масової роботи, соціально-економічного та правового захисту членів профспілки».
    Із  звітом про роботу президії у 2012 році виступив голова районної організації Профспілки Нагула О.А.

    Прийнято постанову ради щодо роботи президії в 2012  році та визначені пріоритетні напрямки роботи президії ради  та профспілкових комітетів у 2013 році.

           

                           Сквирська районна організація Профспілки працівників освіти і науки України

                                                    Постанова ради районної організації профспілки


           01 листопада 2012 року                                                                                         и                                                                 Протокол № 2

                                                                      
                                     Звіт
    про роботу президії ради Сквирської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України за період 26 жовтня 2011р. – 01 листопада 2012 р. та завдання з удосконалення організаційно-масової роботи, соціально-економічного та правового захисту членів профспілки.


         Заслухавши та обговоривши " Звіт про роботу президії  ради Сквирської   районної організації профспілкипрацівників освіти і науки України  за період 26 жовтня 2011р. - 01 листопада 2012 р. та завдання з удосконалення організаційно-масової роботи, соціально-економічного та правового захисту членів профспілки”, рада районної організації профспілки відмічає, що у звітному періоді діяльність президії ради  районної організації профспілки була спрямована на вирішення питань соціального захисту  працівників освіти, забезпеченні громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, оплату праці, охорону праці,  пошуку сучасних дієвих форм профспілкової роботи, консолідації зусиль профспілкових організацій для захисту трудових, соціально-економічних прав членів профспілки, вдосконаленні системи мотивації перебування працівників в галузевій Профспілці.
        У 2012 році президія головну увагу зосередила на реалізації визначених законодавством прав та повноважень профспілок, особливо в сфері трудових відносин та соціальних гарантій працівників освіти. Виконання статті 57 Закону України "Про освіту” державними органами влади, місцевого самоврядування і відділом освіти стали важливою ділянкою в роботі президії та профспілкових комітетів.
    Президія ради здійснювала організаційні заходи, спрямовані на підвищення дієздатності первинних організацій, удосконалення форм та методів роботи, забезпечення належної нормативної бази для виконання покладених на профспілку повноважень.
         Первинним організаціям  підготовлено та направлено 3 »Профспілкові бюлетені» з  інформаційно-методичними матеріалами з  питань дотримання вимог законодавства про відпустки, повноважень профкому в питанні громадського контролю за дотриманням  законодавства про працю, атестації працівників, соціального страхування з ТВП, ведення  трудових книжок працівників.
         У звітному році здійснювалися заходи, спрямовані на удосконалення системи навчання, підвищення професійного рівня керівників виборних профспілкових органів, профактиву та керівників закладів освіти,
    Зокрема, проведено 2 семінари, на яких розглядалися питання регулювання трудових відносин та оплати праці, соціального страхування з ТВП,  соціального партнерства та   організація колективно-договірної роботи: надавались методичні рекомендації, правові консультації, розроблений макет колдоговору для навчального закладу.     
         Спільно з відділом освіти  у жовтні 2011 р. та червні 2012 р. було організовано методичні семінари у Прикарпатті та Закарпатті для профактиву та керівників закладів освіти району з метою обміну досвідом роботи з колегами та профактивом Яремчанського та Косівського районів Івано- Франківської області,  Свалявського району Закарпатської області.
    Президією ради значна увага також приділялася правовому захисту членів профспілки, наданню консультацій  з питань дотримання законодавства про працю та оплату праці (громадськими правовими інспекторами районної організації  надано  членам профспілки 50 консультацій, в т.ч.  керівникам закладів освіти та працівникам централізованої бухгалтерії відділу освіти), 8 членам профспілки, працюючим пенсіонерам,  було надано практичну допомогу у складанні позовних заяв для звернення до суду для перерахунку пенсії.
    Склалася позитивна практика надання консультацій у складних випадках спільно з юридичним відділом обласної ради профспілки, а також при необхідності і за допомогою фахівців відділу соціального захисту ЦК профспілки.
          Всі профкоми забезпечені документами з питань нормування і оплати праці, трудового законодавства, охорони праці.
        Це дало можливість забезпечити реалізацію повноважень, наданих профспілковим комітетам у питанні погодження з  профспілковими комітетами розподілу навчального  навантаження вчителів, тарифікаційних списків, розкладу уроків, графіків роботи, графіків щорічних основних та додаткових відпусток працівників,  термінів виплати заробітної плати, відряджень, дотримання вимог охорони праці та інших питань, що в обов’язковому порядку погоджуються з профспілковими комітетами.
    Одним з основних напрямів діяльності президії районної ради та профспілкових комітетів є  реалізація принципу соціального партнерства та діалогу з органами влади,  управління та   роботодавцями через укладання тристоронньої районної  Угоди на 2012 -2015 р.р. , яку було укладено у квітні цього року між відділом освіти, міською радою та районною організацією профспілки,  та  колективних договорів закладів освіти, орієнтація їх на   посилення соціально-економічного захисту членів профспілки.  
    Працюючи на засадах соціального партнерства, сторонами колективної угоди та колективних договорів  за сприяння райдержадміністрації, районної та міської ради депутатів , співпраці керівників та профспілкових комітетів закладів освіти вирішено ряд питань, що стосуються гарантій трудових відносин, оплати праці, встановлення додаткових пільг та гарантій.
    Виплату заробітної плати забезпечено в строки, передбачені статтею 115 КЗпП України, два рази на місяць (аванс та зарплата).
    Заробітну плату за весь час щорічної відпустки  та оздоровчі педагогічним працівникам у 2012 році виплачено своєчасно однією сумою.
    Завдяки цілеспрямованим спільним діям всіх організаційних ланок нашої освітянської Профспілки , в першу чергу Центрального комітету галузевої профспілки, з 01 вересня 2011 року розпочалися виплати педагогічним працівникам ДНЗ, позашкільних закладів та іншим категоріям педпрацівників 20 % надбавки за престижність педагогічної праці.
    У 2012 році  педагогічні працівники  ДНЗ отримали частково до Дня працівників дошкільної освіти   щорічну грошову винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (30 % -  23391 грн.).
    Виплачено також матеріальну допомогу на оздоровлення педагогічним працівникам всіх  закладів освіти   ( 840 680грн.) , а також обслуговуючому персоналу  дошкільних закладів освіти у розмірі 100 відсотків посадового окладу ( 151470 тис. грн.).
    Але на сьогоднішній день питання виплати щорічної грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків та матеріальної допомоги на оздоровлення обслуговуючому персоналу закладів освіти, що фінансуються з районного бюджету, не вирішено. За дорученням президії направлено звернення до РДА, районної ради  та відділу освіти з вимогою забезпечити ці виплати у 2012 році.
    В усіх навчальних закладах району   здійснюються також доплати за шкідливі умови праці  та за роботу в нічний час, а також надаються додаткові відпустки за роботу в шкідливих умовах праці, за особливий характер праці та ненормований робочий день до 7 календарних днів на умовах, визначених колективними договорами навчальних закладів.
               Але слід відмітити, що ці  пільги встановлюються колективними договорами і надаються за наслідками  атестації робочих місць, яка не в усіх закладах належним чином проводиться.
    Частково здійснювались також доплати  окремим керівникам та вчителям за окремі досягнення, складність та напруженість у праці ( -10-20% до посадового окладу).
          Відповідальною ділянкою роботи президії ради профспілки та профспілкових комітетів була участь в роботі комісій із загальнообов’язкового державного  соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.
    У поточному році всі подані листи із тимчасової втрати працездатності були розглянуті комісіями і своєчасно  прийняті рішення про їх оплату.   На  оплату лікарняних листів за 9 місяців ц.р.  використано  220699 грн. коштів ФСС з ТВП ( 2200 днів непрацездатності). Захворюваність на 100 працюючих зменшилась і становить  244 дні, ( для порівняння : 2011 рік-313 днів, 2010 рік -306 днів).
     Членам профспілки   надано 34 санаторно-курортні путівки на  лікування ( вартість путівок склала 172872 грн.) з пільговою оплатоою 20-30%.  
     Спільно з відділом освіти  оздоровлено 48 дітей членів профспілки за рахунок коштів Фонду соціального страхування з ТВП ( 31600 грн.) та коштів районного бюджету  ( 12000 грн.), коштів  батьків (36460грн.).
    Для надання матеріальної допомоги проведено профспілкові виплати 98 членам профспілки на суму 30456 грн. за рахунок районного профбюджету.
    Посиленню мотивації профспілкового членства, залученню до діяльності первинних профспілкових організацій кожного члена профспілки сприяли також  різноманітні культурно-масові га спортивно-оздоровчі заходи, на проведення яких   використано  62586 грн.
    У звітному періоді районна та первинні організації профспілки використовували різні форми проведення культурно-масової роботи: вітали ювілярів, організовували  у закладах освіти вогники з нагоди Новорічних свят,  8-го  Березня, святкування Дня працівника освіти, ювілеїв навчальних закладів.  Спільно з освітянською районною радою ветеранів напередодні 8-го Березня  було проведено цікавий  та змістовний районний святковий вогник для жінок – ветеранів .
    Для членів профспілки та їх дітей було організовано дві  екскурсійні поїздки до Почаєвської лаври,  шість поїздок  на вистави  театру ім. Саксаганського, сім  - у Вінницю на відомі в усьому світі фонтани «Рошен», три поїздки  на  концерти  до Національного палацу мистецтв « Україна» ( ювілейний концерт Кубанського козачого хору, церемонія вручення премії « Людина року», творчий вечір поета-пісняра Андрія Демиденка)  та інші.    
         Серед працівників галузі було проведено районні спортивні змагання з тенісу настільного та шахів , присвячені 80-річчю Київщини. Із 16 команд, що взяли участь у змаганнях, перше місце з тенісу настільного завоювала команда Великополовецького НВК, друге –  Сквирської ДЮСШ, третє –  Сквирської ЗОШ №1.  У змаганнях із шахів переможцем стала команда Сквирської ЗОШ №2, друге та третє місця розділили команди Тхорівського НВК та Сквирської ЗОШ № 1.
             Командам – переможцям з тенісу настільного та шахів вручено перехідні кубки відділу освіти та районної ради профспілки, а переможцям в особистому заліку – дипломи,  спеціальною премією "За волю до перемоги" було     відзначено педагогів – ветеранів,  які у змаганнях з настільного тенісу  та   шахів здобули призові місця.
         Команда освітян району взяла участь в обласній спартакіаді працівників освіти , зокрема у змаганнях із  футзалу.
     Можна було б зробити набагато більше, але недостатньо  коштів, а ст. 44 Закону України « Про профспілки, їх права та гарантії діяльності» про відрахування профспілковим комітетам коштів для проведення культурно-масової та оздоровчої роботи  в розмірі не менше 0,3 % фонду оплати праці , на жаль, не виконується.
        Інформаційна робота – один з ключових напрямків в організаційній діяльності профспілки, що сприяє посиленню мотивації свідомого перебування наших працівників  у профспілці.
    Адже  часто саме відсутність інформації про роботу профспілки різних рівнів приводить до пасивності, втрати інтересу до спілки у багатьох працівників, нерозуміння її ролі,  значення та можливостей для індивідуального та  колективного захисту трудових прав та соціальних інтересів кожного працюючого.
    Для інформаційного забезпечення членів профспілки президією широко  використовуються можливості  комп’ютерної техніки, інтернету, Web-cайтів районної та обласної організацій  профспілки, ЦК галузевої  профспілки та ФПУ, де розміщені тисячі законодавчих актів, тлумачень нормативних документів, консультацій, роз’яснень, повідомлень, що дає сьогодні можливість забезпечувати необхідними довідково-інформаційними, методичними матеріалами  та законодавчою базою не лише профкомітети, а й керівників закладів освіти, кожного члена профспілки.
    На 2012 рік передплачено 28 примірників газети «Профспілкові вісті» та іншої періодичної преси  (на суму 4094 грн.), що дає змогу також профактиву та  членам профспілки також  отримувати  інформацію про діяльність  нашої Профспілки та проблеми профспілкового руху в Україні.
    У поточному році президія ради профспілки пройшла перереєстрацію в державних органах управління,  привела у відповідність до статутних вимог організаційно-статутну документацію. Проте, слід продовжувати роботу з вдосконалення системи методичної допомоги головам профспілкових комітетів з питань статутної і правової діяльності профспілки. Перед президією  залишається завдання щодо вдосконалення роботи з охорони праці та навчання профспілкового активу з питань здійснення ними повноважень відповідно Закону України "Про охорону праці”. Потребує вдосконалення і система роботи із створення умов для здорового способу життя,, задоволення духовних запитів освітян та запровадження різноманітних нових форм культурно-масової і спортивної роботи, проведення огляду художньої самодіяльності серед працівників закладів освіти району.
    Оганізаційне зміцнення первинних організацій, інформаційна робота, навчання профактиву, посилення мотивації профспілкового членства, забезпечення громадського контролю за дотриманням трудового законодавства, охорони праці, безоплатна правова допомога, надання консультацій членам профспілки - визначені головними у діяльності президії районної організації профспілки, профкомів первинних організацій району на 2013 рік, що дасть можливість повною мірою домагатися реалізації основних повноважень та завдань профспілок – представництва та захисту трудових прав та соціальних інтересів кожного члена нашої профспілки, підвищення рівня оплати праці, повного виконання ст. 57 Закону України «Про освіту».

      Визначаючи пріоритетні напрямки роботи  на 2013 рік, рада районної організації Профспілки
    п о с т а н о в л я є:


    1.Звіт про роботу президії ради районної організації  профспілки за період 26 жовтня 2011 р.-01 листопада 2012 р. прийняти до відома та затвердити.

    2.Забезпечити практичну реалізацію рішень УІІ зїзду  галузевої Профспілки, повноважень, наданих профспілкам Законом України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності ” щодо захисту трудових, соціально-економічних прав та гарантій членів профспілки, здійснення громадського контролю за дотриманням законодавства про працю, оплату праці , своєчасної виплати заробітної плати.

     2.Головним напрямком діяльності президії визначити роботу щодо виконання районної Угоди та контролю за виконанням колективних договорів у закладах і установах освіти району.
    До 15 січня 2013 року підвести підсумки виконання колективних договорів  закладів освіти району  у 2012 році та укласти колективні договори , термін дії яких закінчився.

    3. Президії ради районної організації  профспілки спрямувати свою діяльність на збереження профспілкового членства, зміцнення єдності та солідарності всіх організаційних ланок , покращення стилю, форм і методів роботи, реалізації статутних  повноважень і завдань.
    З цією метою:


    3.1. Домагатися виконання норм чинного законодавства щодо створення необхідних умов праці для членів Профспілки, гідної оплати їх праці. Використовувати для захисту законних прав та інтересів членів Профспілки всі передбачені чинним законодавством України форми і методи профспілкового впливу.

    3.2. При формуванні районного і місцевих бюджетів відстоювати право працівників освіти на повну оплату праці відповідно до чинного законодавства, охорону праці, виплату допомоги на оздоровлення, преміювання, забезпечення виплати  педагогічним працівникам щорічної грошової винагороди за сумлінну працю та зразкове виконання службових обов’язків у повному обсязі.
    Направити звернення до ЦК галузевої Профспілки  з метою підтримки дій щодо забезпечення належного фінансування освітньої галузі у 2013 році та уведення в повному обсязі  Єдиної тарифної сітки
    розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників закладів та орзганізацій окремих галузей бюджетної сфери.

    3.3.Спрямувати діяльність президії і районної ради Профспілки на організаційно-статутне зміцнення районної профспілкової організації, первинних профорганізацій та вдосконалювати систему мотивації перебування в галузевій Профспілці.
     Провести у 2013 році районний огляд-конкурс на кращу первинну профспілкову  організацію.

    3.4 Удосконалювати роботу  з інформаційного та методичного забезпечення діяльності керівників виборних профспілкових органів, провести їх навчання та контролювати  роботу профкомів з питань інформування членів профспілки про статутну  діяльність галузевої профспілки, змін в трудовому законодавстві та системі оплати праці.

    3.5.  Спільно з профспілковими комітетами посилити  громадський  контроль за станом безпеки праці в установах і закладах освіти району згідно Закону України  "Про охорону праці” та проведенням атестації робочих місць.
     Провести навчання  голів профкомів та представників профспілки з охорони праці (березень 2012р.). Взяти участь в обласному огляді-конкурсі стану роботи з охорони праці.
    3.6. Домагатися від роботодавців відрахування первинним профспілковим організаціям установ і закладів освіти району через районну раду Профспілки коштів для реалізації заходів з охорони праці ( не менше 0,2% від ФОП), оздоровлення працівників освіти та організації ними культурно-масової і спортивної роботи ( не менше 0,3% від ФОП) згідно з вимогами Законів України „Про охорону праці”, „Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності”.
    3.6. Працювати над вдосконаленням  системи роботи із створення умов для здорового способу життя членів профспілки, задоволення духовних запитів освітян та запровадження нових форм культурно-масової та  спортивної роботи.Провести районний огляд художньої самодіяльності   та спартакіаду серед працівників закладів освіти.

    4. Головам профспілкових комітетів  інформацію про звіт президії  ради районної організації профспілки у 2012 році довести  до відома членів профспілки.
    До 01 січня  2013 року провести звіти про роботу профспілкових комітетів у 2012 році ( графік проведення  зборів додається).

    5. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на президію ради та голову Сквирської  районної організації  Профспілки працівників освіти і науки України.

    Голова Сквирської районної організації
    Профспілки    працівників освіти і науки України                      О.А.Нагула


       






    Переглядів: 2021 | Додав: adminsk | Рейтинг: 5.0/1
    Всього коментарів: 1
    1 SergVog  
    0
    <a href=http://zmkshop.ru/>змк сталькомплект официальный сайт</a>

    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Сквирська районна організація © 2024
    Зробити безкоштовний сайт з uCoz